Det blev en kottkjol

Blev idag klar med mitt projekt som påbörjades tidigare i veckan och det blev tillslut en kjol. När jag tog på mig kjolen första gången sa min sambo; "-Du ser ut som en kotte." Därav det konstiga namnet...

Kottkänslan kommer från de sex "fjällen" som är fastsydda i sidan på kjolen, tänkte att det skulle bli en rolig effekt på en i övrigt svart och tråkig kjol. Jag tycker att jag fick till det ganska bra dessutom.

I övrigt är kjolen sydd i fyra triangelformade våder för att få lite fall, en rak linning och en knäppning med elva knapppar. Har för övrigt helt kommit över min knappfobi nu, nu går det som en dans att sy knapphål!
Närbild på fjällen

Gissa vad?

Har börjat med ett nytt projekt nu. Men vad det ska bli det får ni gissa på för det här kan gå helt på tok...


Vad ska det bli?

- 6 st halvcirklar
- knappar (de är gröna)
- svart bomullstyg


Turkosblå kjol

Har sytt på en kjol här i veckan och den blev klar idag. Jag ville prova hur man gör fickor som liksom hänger ner lite grann och blir påsiga och jag tycker att jag lyckades ganska bra med det. Men i övrigt är jag inte speciellt nöjd. Mest på grund utav tyget.

Hittade ett billigt bomullstyg i tuskaft i en gardinaffär som fick duga för detta experiment, men dels håller det på att gå sönder i alla sömmar för att det är så glest vävt och dels blir det så lätt skrynkligt. Och det är omöjligt att stryka bort skrynkorna, även om man har på högsta värme och på högsta ånga så försvinner inte vecken. Jag undrar vad detta tyg ska användas till egentligen....I övrigt är kjolen sydd med rak midja, dold dragkedja bak och två veck framtill precis mellan de turkosa och blåa.

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Bara Lova. Utmaningen går ut på att man ska skriva ner åtta sanningar om sig själv. Eftersom jag har nischat min blogg mot sömnad har jag valt att inte bli så privat i bloggen. Men med den här utmaningen tänker jag bjuda lite på mig själv. Håll till godo!

 • Jag har aldrig visat mitt ansikte i bloggen, det är för att man inte ska fokusera på mig utan på kläderna. Men här kommer i alla fall en bild på hur jag ser ut.


Nej skoja bara...


Så här ser jag faktiskt ut. Under en skön promenad ute i skogen

 • Jag fjällvandrar hellre än att åka på solsemester. Jag har bland annat bestigit Kebnekaise, Glittertind och Galdhöpiggen. Tält är bättre än hotell, möjligtvis är hotellfrukost bättre än frystorkad mat...


Här är jag i Norge och vandrar i Jotunheimen

 •  Jag spelar fotboll på elitnivå och tränar i stort sett varje kväll. 2005 spelade jag i damallsvenskan.


Lite fotbollsaction. Fråga inte vad jag gör, kanske har jag ryggskott...

 •  Jag jobbar heltid som idrottslärare och slöjdlärare.
 •  Jag kan inte välja om jag ska bli fotbollsproffs eller designer när jag blir stor....
 • När jag började sjuan fick jag välja om jag ville ha textilslöjd eller träslöjd, jag valde jag träslöjd. På elevens-val valde jag metallslöjd.... Föst i nian började jag med textilslöjd.
 • På somrarna kör jag en gammal veteranbil från 1966, en VW Bubbla.

 • Min sista sanning är att jag har extremt svårt att komma på en åttonde sanning...Utmaning

 • Skriv ner 8 sanningar om dig själv
 • Länka till den som utmanat dig
 • Utmana 8 personer i slutet av ditt inlägg
 • Skriv ett meddelande i deras bloggar så att de vet.

 • Jag utmanar:

  Pysselmia

  Stylebyjosefine
  Retro Elephant
  Egobollen

  Emma Ögren
  Med nål och tråd
  FridaJosefin

  AN.LO
  Jag kan inte lämna kommentarer på An.Lo´s blogg så om det är någon som kan får ni gärna hälsa henne. (eller lära mig hur man gör...)


  Gardinkjol

  Har fått tillbaka sysuget nu!!! Tyvärr har jag inte så mycket tyg hemma så det fick bli ett djupdyk i stuvlådan och jag hittade ett mönstrat mörkt bomullstyg. Några kanske kommer ihåg gardinbyxorna jag sydde sommaren 2007, jag använde samma tyg till dem, en gammal gardin från 80-talet.

  Till en början tänkte jag sy en enkel kjol med rak linning och vid, rynkad kjoldel. Men sen gillade jag inte att den var så vid nertill så jag sydde några veck nertill i fållen så att den blev mer tulpanaktig. Jag gillade hur kjolen såg ut framifrån men när jag vände på mig fick jag en chock. Fick lite deja-vu känslor från dinosauriekjolen då jag såg vilket gigantiskt ass jag fick. Så kan jag inte ha det igen tänkte jag, detta måste jag göra om...


  Så här såg kjolen ut innan jag sydde om den.

  Jag började med att sprätta bort linningen och ta bort rynken. Sedan sydde jag två insnitt bak som formade kjolen efter min rumpa. Efter det gjorde jag fyra lagda veck framtill. Sedan var det bara att sy fast linningen igen och kjolen var färdig. Den andra versonen blev mycket bättre tycker jag!


  Kjolen efteråt. Tyvärr syns knappt vecken på bilden för att tyget är så mönstrat, men dom är där och dom är jättesnygga! 

  Svarta klännigen

  Idag tog jag äntligen mod till mig att sy klart den svarta klänningen. I flera veckor har jag gått och dragit mig för att göra det, men när det äntligen gjordes var det inte så mycket jobb som jag trodde... Så här blev den i alla fall:  Kostnad för klänningen
  Tyg:                129kr
  Knappar:           40kr
  Totalt:              169kr

  Och så en närbild...

  Åremössa

  Idag har jag stickat den klassiska åremössan. Den blev riktigt bra, varm och go.    Här finns en beskrivning på hur man stickar mössan.

  RSS 2.0