En väska

Har hållit på med ett riktigt långdraget projekt i några veckor och nu är det äntligen färdigt. Det blev en väska. Är en riktig rookie när det gäller väskor då jag aldrig sytt en väska förrut. Men det var roligt! 

Anledningen till att den tog så länge att göra var för att jag inte hade någon plan över hur den skulle bli eller hur jag skulle konstruera. Ingen skiss och inget mönster gjordes. Det har varit mycket tankearbete mellan gångerna jag faktiskt satt mig ner och sytt på väskan. När jag väl satte mig ner och sydde så tog det inte många minuter innan jag stötte på problem och fick lägga ner arbetet igen för att tänka ut hur jag skulle gå vidare.

Att göra på detta vis är faktiskt inget att rekomendera. Gör alltid en skiss och ha en plan. Planen går naturligtvis att ändra på vägen så man behöver ändå inte känna sig låst med den utan mer ha den som stöd så att man vet hur man kan gå vidare.  

Jag blev i alla fall riktigt nöjd med väskan tillslut och är dessutom sugen på att göra en till liknande modell. Men då kommer jag ha en färdig skiss innan jag börjar.


Handtagen är flätade av vändsydda remsor och sitter fast i stora öljetter.

Alla sömmar har en stickning med förstärkt raksöm.

Väskan är även fodrad med ett blått fodertyg


Min kurs

Det har varit dåligt med bloggande här på slutet. Det har berott på att jag jobbat med att sätta ihop en sömnadskurs där man lär sig sy en kjol.

Kursen är väldigt grundlig och innehåller mycket bilder så att man steg för steg ser hur man ska gå tillväga. Kursen innehåller även mönsterkonstruktion och materialval till kjolen.
 


Klicka på bilden för att få ett smakprov av kursenDet är en sån här kjol som man lär sig att sy i kursen

RSS 2.0