En kjol till mamma

Min mamma har önskat sig en somrig vit kjol så i eftermiddag så sydde jag en till henne. Har dock inte fått hennes midjemått än så jag har inte kunnat sy på knapparna.
Ni kommer väl ihåg att jag säljer såna här kjolar också?

KLICKA HÄR OM DU ÄR INTRESSERAD

Guldklänning

Guldklänningen är nu klar och jag är SUPERNÖJD!!! Dock vet jag inte när man kan få tillfälle att bära den och det är lite synd eftersom jag gillar den så!

Klänningen är sydd i ett svart polyestertyg, har ett guldfärgat draperat midjeband i polyester och en dold dragkedja i sidan. Baktill på klänningen sydde jag dit ett guldspänne, egentligen ett armband från H&M, för att inte axelbanden skulle falla utåt.

HÄR är min inspirationsbild. Bilden kommer från Chloés Spring/summer collection 2009. Har ännu inte hittat något pris på Chloés klänning med det skulle vara roligt att veta. Materialkostnaden för min klänning blev ca 300kr.

Tyg 1,5m:          190kr
Dragkedja:        60kr
Spänne:             50kr
Totalt:            300kr

På gång; Guldklänning

Midsommar, fint väder och mycket jobb har gjort att det inte blivit så mycket sytt på sistone. Men under första dagen på min semester har jag äntligen satt saxen i det svarta och guldiga polysetertyget.

Överdelen och guldmidjebandet är nästan färdiga, de ska sys ihop och en dragkedja ska sys fast i sidan. Sedan kan jag påbörja själva kjoldelen.

På bilden nedan har jag lagt ut tygdelarna på golvet för att få en hit på hur klänningen kommer att se ut när den är färdig.

Guldklänningen. Överdelen är inte ihopsydd med guldbandet och kjoldelen är inte ens påbörjad.

På gång; Guldklänning

Som sagt så har jag en plan till alla de tyger jag köpte i fredags. Vet inte än i vilken ordning jag ska börja sy plaggen men jag tänkte visa en skiss till varje tänkt plagg och vilka tyger som det hör ihop med.

Det första plagget som jag ska visa har jag döpt till Guldklänningen. Det är dock bara midjebandet som är guldfärgat, resten ska vara svart. Inspirationen till denna klänning kommer från Chloé s sommarkollektion 2009. En snarlik klänning som definitivt kommer att vara billigare att sy upp själv än att köpa.


De tyger som hör till guldklänningen

Skissen på plagget.

Nya tyger

Idag har jag varit på en riktig tygaffär för att fylla ut min nästan tomma tyglåda. Som ni kanske har märkt så har jag bara sytt lite småprojekt nu på slutet, allt på grund av tygbristen,  men nu ska det bli andra bullar. 

Det här blev det:

- Svart elastan
- Mörkblå polyester
- Ljusblå polyester
- Svart och guldfärgad polyester 
- Svart gabardin
- Mönstrad bomull
- Lite knappar, dragkedjor och bandJag har redan skisser på plagg till alla tyger så nu är det bara att börja sy!

Kjolar till salu

Jag har sytt upp tre liknande kjolar som jag inte har någon användning av, så jag tänkte att jag kunde försöka sälja dem på bloggen. Det har varit en viss efterfrågan på mina kläder så här får ni chansen.

Materialkostnad för kjolarna:
Tyg:           ca 45kr
Knappar:       21kr
Totalt:            66kr

Kjolarna säljs för 199kr inkl. frakt.


 
Midjemått: 77cm
Längd: 51cm
 
OBS! Knapparna är rosa och matchar linningen. Fotot gjorde de vita.


Midjemått: >82cm
Längd: 51cm
Knapparna är inte fastsydda än så midjevidden kan bestämmas av köparen, dock max 82cm.
Rosa knappar kommer att sys fast, om inget annat önskas.
Midjemått: 80cm
Längd: 53cm

Kjolarna leverars tvättade och strukna.
Betalning via Payson

Maila om intresse finns

josefindesign@gmail.com

Svartrosa kjol

Det fina vädret som har varit har gjort att det inte blivit så mycket sytt på sistone. Men en svartrosa kjol har jag ändå pysslat ihop. I midjan använde jag samma tyg som jag gjorde till Dinosauriekjolen, hade nämligen lite stuvbitar över från det galna projektet. I övrigt är det ett rynkat svart bomullstyg och rosa knappar inköpta på second hand. Den är till SALU, intresserad? Någon?

RSS 2.0