På gång: mammas kavajomvandling

Jag och mamma var ute i stugan i helgen. Vi tittade igenom lite av hennes gamla kläder som hon hade när hon var yngre i hopp om att hitta något smaskigt. Men inga riktiga fynd blev det

Dock fastnade vi för en röd kavaj som jag skulle kunna sy om till mamma. Tänkte att den skulle få en lite modernare touch genom att :

- Korta av den så att den slutar i midjan
- Sy in den i sidan
- Sy in den över axlarna (den har haft axelvaddar) 
- Korta av ärmarna
- Sy om slaget (ev)
- Byta knappar

Det kommar i alla fall att bli lite jobb och jag hoppas hinna göra detta imorgon. När man inte har något tyg att sy av får man helt enkelt ta och sy om redan existerande kläder. Ska dock försöka ta mig in till storstan någon gång i veckan och handla lite tyg. LÄNGTAR


Min mamma + kavaj


gardinbyxorna igen

Förra sommaren sydde jag ett par shorts som jag gav namnet gardinbyxor, eftersom de är gjorda av ett gardintyg. Jag skrev ett inlägg om dem också, det går att läsa HÄR.

Men om sanningen ska fram, och det kommer den ju alltid så småningom, så sydde jag inte byxorna färdigt. Jag fållade dem aldrig utan tänkte hela tiden att "det gör jag sen". Jo tjena, det gick ju bra.... 

Att byxorna inte var fållade var inget som stoppade mig från att använda dem. Det gick tydligen bra ändå, och det var nog därför som det tog sådan tid för mig att göra detta. Hade inget press på mig att få dem klara då jag ändå kunde använda dem. Nu har jag i alla fall, ett år senare, fållat byxorna och jag kan pressentera dem som klara!!! Tadha!!!Så här såg byxorna ut innan de fållades.Så här ser byxorna ut idag. Hela, färdiga och fållade.

filttofflor

Skrev i ett inlägg för ett tag sedan om en filttoffla. Hade bara haft ork att göra en då, men nu har det äntligen blivit två. Har dessutom fodrat dem med tjockt fleecetyg så att dom är varma och gossiga.

Passar perfekt till kalla vinterkvällar...


blommor

Nu fungerar äntligen min dator igen!

Inviger mitt nya bloggande med lite blommor så här i sommartider. En liten blomma förgyller alltid tillvaron vare sig den är äkta eller i tyg!


Rosa blomma


Svart blomma


Hur man syr en blomma finns beskrivet HÄR

RSS 2.0