En väska

Har hållit på med ett riktigt långdraget projekt i några veckor och nu är det äntligen färdigt. Det blev en väska. Är en riktig rookie när det gäller väskor då jag aldrig sytt en väska förrut. Men det var roligt! 

Anledningen till att den tog så länge att göra var för att jag inte hade någon plan över hur den skulle bli eller hur jag skulle konstruera. Ingen skiss och inget mönster gjordes. Det har varit mycket tankearbete mellan gångerna jag faktiskt satt mig ner och sytt på väskan. När jag väl satte mig ner och sydde så tog det inte många minuter innan jag stötte på problem och fick lägga ner arbetet igen för att tänka ut hur jag skulle gå vidare.

Att göra på detta vis är faktiskt inget att rekomendera. Gör alltid en skiss och ha en plan. Planen går naturligtvis att ändra på vägen så man behöver ändå inte känna sig låst med den utan mer ha den som stöd så att man vet hur man kan gå vidare.  

Jag blev i alla fall riktigt nöjd med väskan tillslut och är dessutom sugen på att göra en till liknande modell. Men då kommer jag ha en färdig skiss innan jag börjar.


Handtagen är flätade av vändsydda remsor och sitter fast i stora öljetter.

Alla sömmar har en stickning med förstärkt raksöm.

Väskan är även fodrad med ett blått fodertyg


Kommentarer
Postat av: Jenny

Superfin väska! Du är så himla duktig! :)

2010-06-01 @ 13:54:46
Postat av: Leia ♥

Var det svårt att sy den??

2010-06-07 @ 22:54:40
URL: http://leiabloggar.blogg.se/
Postat av: Mia

Hej! Snurrade in på din blogg för första gången nu. Herre jösses va snygg väskan blev! Jag är mycket imponerad :)

2010-06-15 @ 20:45:39
URL: http://retrodagar.blogg.se/
Postat av: Tessan

Hejsan. Jag har trillat in här på din sida via en annan blogg som länkade till dig beskrivning på hur man syr en smock. Jag ska själv börja sy en tunika till mig själv där det ska vara ett smock-stycke över bröstet. Runt mitt bröst mäter jag 100cm och då undrar jag om stycket som jag ska sy i då ska vara 300cm runt bröstet då du skriver att man ska räkna tygåtgången 3 gånger den färdiga bredden? Eller har jag fattat helt fel? Svara gärna med ett inlägg i min blogg eller maila mig på tesspersson@hotmail.com

2010-06-18 @ 14:16:29
URL: http://www.krokkofin.blogspot.com
Postat av: Josefin

Svar till Leia:

Väskan består av rätt så många delar och olika material så det var lite klurigt att få ihop den. Men själva sömnaden var enkel då det bara är en massa korta raksömmar.Svar till Tessan:

Jag har bara gjort smock på kortare bitar och då har jag tagit tre gånger längden. Men dete känns mycket om man ska sy smock runt hela bröstet. Då kanske det räcker med 1,5-2 ggr längden, men jag vet inte, det beror på hur mycket rynk du vill ha också.

/Josefin

2010-07-19 @ 13:55:36
URL: http://josefindesign.blogg.se/
Postat av: Mathilda Fagergren

Riktigt snygg väska hörrudu!

2010-07-19 @ 22:05:04
URL: http://starsinspace.blogg.se/
Postat av: Hannah

Shiiit vilken mysig pysselblogg! Här ska jag stanna, tror jag! Och vad du är duktig på att sy! Tydliga bilder också! Jag har väl problem med allt det där, men jag försöker lära mig. Och jag tror det går framåt.

2010-07-27 @ 21:13:32
URL: http://itchipysslar.blogg.se/
Postat av: Caroline

Jisses den var ju riktigt jäkla snygg denna! Ser ju ut som en designerväska! Vad är det för material??

2010-08-01 @ 11:52:15
URL: http://carolinesodergren.blogspot.com/
Postat av: bella

Du har talang tjejen, riktigt snygg väska!!

2010-08-24 @ 01:12:19
URL: http://honnrfyra.blogg.se/

Kommentera/Fråga här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar/Fråga:

Trackback