På gång; mönstrad klänning

Har börjat sy på en ny klänning men ska lugna mig med syandet ett tag. När jag kommer igång glömmer jag tid och rum och det känns som om jag kan hålla på hur länge som helst. Men ibland måste man faktiskt bryta för att äta eller njuta ute av det fina sommarvädret. Så jag färdigställer klänningen imorgon istället, och kanske kan klänningen invigas redan till helgen.

Klänningen sys i samma tyg som 80-tals tröjan och får en liknande överdel som midsommarklänningen. Kjoldelen kommer bli lite snävare och få fickor.


Miniräknaren är viktig när jag konstuerar mönsterdelar. Jag ritar först alla mönsterdelar i miniformat och räknar ut måttet på miniräknaren. Vissa delar klipper jag sedan ut direkt i tyget och vissa delar förstorar jag upp och använder som mall när jag ska klippa i tyget.  


Mycket nålning i överdelen...

Midsommarklänning

Med inspiration från min senaste kjol med motveck sydde jag en midsommarklänning av ett limegrönt, prickigt bomullstyg. Har länge velat göra en klänning med öppen rygg och jag satte mig ner och skissade på lite mönsterkonstruktioner och blev mycket nöjd med resultatet. Eftersom jag gillade vidden som motveckskjolen gav så bestämde jag att även denna klänning skulle ha motveck i kjoldelen.

Livdelen är v-ringad med rynkor under bysten, ärmar och livdel i ett och knäppning mitt bak. Midjeband med uringning i ryggen och format under bysten, kjoldel med motveck.

Klänningen invigdes självklart framför grillen på midsommaraftonskvällen och jag trotsade länge kyla och regn innan jag tillslut fick bege mig in för att byta till något varmare. Men det var det värt!
 

Den öppna ryggen blev det bästa med hela klänningen tycker jag.
Dold dragkedja mitt bak, dold i ett veck. 


Klänningslivet är fodrat med ett mörkgrön polyestertyg. Den känns sval och skön att ha på sig.

Ny gardinkjol

Har vid två tidigare tillfällen sytt plagg utav ett gammalt gardintyg som jag har hur mycket som helst utav, gardinshorts och gardinkjol. Nu har det blivit en kjol till, ett resultat av mycket sylust och rejält med tygbrist.

Kjolen är en enkel modell med rak linning och motveck i kjoldelen.Dragkedjan sitter lite dolt mitt i ett veck

RSS 2.0