Grön kjol

Självklart kan man även använda denna beskrivning om man vill sy en kjol.


Grönt linne

Jag har fått tillbaka sylusten lite grann och sydde ikväll ett linne. Använde ett ganska sliskigt grönt polyestertyg som jag köpt på rea för 29kr metern. Sydde även dit en dold dragkedja i sidan som visade sig vara helt onödig då jag fick på mig linnet över huvudet ändå. 

Kostnad för linnet
Tyg:                14,5kr
Dragkedja:       20kr
Totalt:              34.5kr

34.50, helt ok för ett linne tycker jag.


Linnet ser skrynkligt ut på bilderna, men inte i verkligheten. Vad beror det på?


Tänkte även göra en beskrivning som visar hur man syr ett sådant linne. Den kommer troligtvis imorgon!


Jag har slutat att sy...

Jag har snart inte sytt något nytt på en hel månad. Jag har inte haft tid och jag har inte haft ork och dessutom har det inte dragit i fingrarna med lust att sy någonting som det brukar göra efter längre uppehåll. Men det känns som att jag är på väg tillbaka nu.

Ska nog börja med något enkelt, som en kjol, sen ska jag sy den där kavajen som jag tänkt på så länge. Sen har jag lust att sy en till vinterjacka, och så en fin klänning. Sen ska jag sy lite julklappar också...

Jo, nu drar det nog lite i fingrarna ändå....För er som såg, nu är det fixat

Var det någon som la märke till att ärmarna på min jacka såg lite konstiga ut? Kanske var det bara jag som tänkte på det men nu när jag visar före och efterbilder tror jag alla ser skillnaden.

Fodret till min jacka var lite felsytt i ärmarna. När ärmfodret är lite för kort så blir det lite knöligt längst ner vid ärmen. Jag har gått runt och stört mig på det i två veckor nu men inte orkat göra något åt saken, ville ju så gärna börja använda min nya jacka. Men nu är det äntligen gjort i alla fall.

Det som var fel var att jag gjorde ett veck mitt bak i fodret (som var lite större än yttertyget). Vecket blev lite för stort så det drog upp axelsömmen i fodret för långt och gjorde ärmarna för korta. Nu fick jag sprätta upp sömmen mellan yttertyget och fodret mitt bak i ryggen och ändra så att det blev två små veck längre ut mot axlarna istället. 


Före och efter


Nu ser den i alla fall ut så här

RSS 2.0