Julklänning

Det är roligt att sy kläder till olika högtider då man får klura lite extra kring vilket tema man ska ha. Så nu innan julen så passade jag på att sy en klänning som jag bar på julafton, en julklänning.

Ärmen är återanvänd från gråärmsklänningen och livet är att vanligt liv med bröst- och midjeinsnitt. Kanterna har röd sneslå för att bryta av med det svarta och göra den mer julig. Egentligen var det nog tänkt att det skulle vara en svart kjoldel också, men jag hade räknad fel på tygåtgången. Ärmarna är enormt stora så de slukade mer tyg än vad jag hade trott. Men nu i efterhand tycker jag att den röda kjolen passar bra.

Kjolen är fållad med svart rullfåll och har smock mitt bak för att den ska forma sig snyggare över rumpan. Broderade även dit ett litet korsstygnsmotiv för att få ihop det röda och svarta i klänningen mer.    

Är riktigt nöjd med klänningen. Det är synd att det är en julklänning och att det är slut på julen så att jag inte kan ha den igen.
Ett korsstygnsbroderi taget från bloggen korsstygnsbolaget.


Smock mitt bak som var svår att få på bild

Kommentarer
Postat av: Pleu

Pff, den där är snygg året om! Men jag förstår vad du menar, har man väl tänkt sig ett plagg till ett visst tillfälle så är det svårt att ta sig för att använda det vid andra tillfällen. =/

2011-12-28 @ 17:45:00
URL: http://pleu.blogg.se/
Postat av: BLÅ

Fin den blev, hade tomten blivit sjuk så kunde Du ryckt in.

2011-12-29 @ 21:50:47
Postat av: Anna

Vilken fin klänning! Jag blir jätteinspirerad av att se allt du har sytt! Fortsätt gärna med fler inlägg och projekt, du är en förebild och inspiratör för alla oss "sy-are".

2012-01-29 @ 16:22:28

Kommentera/Fråga här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar/Fråga:

Trackback