Fotbollströja

Det har blivit mycket bebissytt nu ett tag. Denna tröja är dock inte åt min brorson utan åt en f.d lagkompis lilla pojke. Eftersom han är/ska bli en hängiven SIK-supporter så sydde jag en tröja till honom som han kan ha när han går på våra matcher. Dessutom fick han samma tröjnummer som mamma.
Kommentarer
Postat av: Fredrik

va fin.är bokstäverna gjorda av pikè? hur sydde du fast bokstäverna?

2011-08-16 @ 20:26:42
Postat av: Ting

Hej! Måste säga att tyllkjolen du sydde i ett gammal inlägg var underbar! Precis en sådan jag har velat ha själv, men trasslar alltid in mig i allt tyll och så hamnar våderna i olika höjd... och till slut har jag ett kråkbo.. Din såg väldigt strukturerad ut och välsydd!! Har du några tips? Har du använd band mellan våderna? DU känner inte för att sy en på beställning?

2011-09-01 @ 12:10:40
Postat av: Sandra

Hej! Vad duktig du är på att sy! Och jättebra beskrivingar och mönster! Jag skulle så gärna vilja lära mig att sy lite babykläder då jag väntar barn, men hittar inga bra beskrivningar någonstans. Har du några tips?

Mvh Sandra

2011-09-18 @ 11:03:59
Postat av: Olivia

Hej vill gärna se svaren till damerna ovanför migs frågor!^^ vore väldigt intressant och snällt :D

Svar: Svar till Fredrik:Bokstäverna är sydda i samma tyg som tröjan, en vanlig t-shirtstrikå. De kanske ser ut att vara lugg på dom men jag tror det bara är för att de har resmas upp i kansten av sicksacken. På bokstäverna har jag stykt på vliesofix, ett klisterpapper som man stryker på för att en applikation ska ligga still när man syr fast den.

Svar till Ting:
En tyllkjol syr jag verkligen inte på beställning eftersom det var något av de jobbigaste jag sytt. Inte för att det är svårt utan för att det var så enformigt att sitta och rynka 30m tyll (jag kommer inte ihåg hur långt det var, men det var långt). Men prova gärna själv!
Jag sydde min kjol i tre lagar och varje lager bestod utav tre volanger. Kjolen består av 18 delar som sys ihop till nio ringar med olika omkrets, 150, 300, och 450cm x3. Dessa rynkas sedan ihop till önskad vidd på kjolen och sys ihop i tre separata kjolar med en 150, 300 och 450del i varje. Sätt sedan ihop kjolarna och sy en kanal högst upp med ett resårband i.

Svar till Sandra:
Jag syr egentligen i barnkläder, det här var en engångsgrej till en kompis. Men barnkläder sys bäst i trikå och med muddväv i hals- arm- och benslut. Men jag kan inget om storlekar eller mönsterkonstruktion för barnkläder, sorry. Kan inte komma med några bra tips.

Svar till Olivia:
Självklart!!!

///Josefin
Josefin

2012-08-16 @ 20:39:59
URL: http://Oliviaalm.wordpress.com

Kommentera/Fråga här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar/Fråga:

Trackback