På gång; öljetter och kantband

Har fortsatt med sömnaden på korsetten ikväll. Eller egentligen inte så mycket sömnad, mer hamrande och bankande. Jag har alltså satt i öljetterna. Sen har jag även sytt fast kantbandet i sidorna. Hade inte tillräckligt med tyg så det fick bli "rakremsor" i stället för sneremsor. Vad är egentligen skillnaden? Öljetter och kantband


Lika snyggt på insidan som utsidan.

Nej nu ska jag forma till kanterna och sen sy fast kantband på över- och undersidan. Sen måste jag hitta några snygga band också. Har provar korsetten med snörning, men åter igen var det bara skridskosnören som fanns till hands. Får bli lite shopping imorgon!

Kommentarer
Postat av: Emelie

Hej!

Ville bara säga att vilken härlig blogg du har, man blir verkeligen inspirerad men önskar att jag var vika duktig på att sy.Vilken snygg korsett!! Och inner tyget är ju så härligt!!Ha en bra kväll!

Hälsningar Emelie

2009-05-07 @ 22:30:30
URL: http://emzblogg.blogg.se/
Postat av: Biggie

Hej hej! Ville bara säga att jag har antagit utmaningen nu :) Det var grymt svårt så blev bara ett verktyg hehe.

2009-05-08 @ 16:07:56
URL: http://modeprylar.blogg.se/
Postat av: Retro Elephant

Den ser ut att bli väldigt snygg din korsett! Jag är imponerad hur mycket arbete du lägger ner, det är den nog värd!Jag har antagit utmaningen som jag fick av dig för länge sedan, åtminstone halva utmaningen :)//Lina

2009-05-08 @ 21:21:48
URL: http://www.retroelephant.com
Postat av: Anna

Det kommer bli en härlig korsett. Varför inte sätta innertyget utåt? Då får den nog ännu mer personlighet!Skillnaden på snedremsa och "rakremsa" är väl att en snedremsa är mycket snällare att böja eftersom den inte bubblar sig lika mycket. Just här är det väl ingen skillnad, men på en rundad kant blir det stor skillnad i hur det beter sig.

//Anna

2009-05-08 @ 22:57:49
URL: http://snotra.blogg.se/
Postat av: Mathilda

Jätte fin! verkligen :)vad är det för något som sticker upp där, peka i sömmarna?

vet att det ger stadga, men vad är det? 8D

2009-05-10 @ 18:02:09
URL: http://youarethecolour.blogg.se/
Postat av: Josefin

Svar till Mathilda:

Det som pekar upp i sömmarna är skenorna som ska ge stöd till korsetten, jag hade inte klipp till dem när bilden togs. Det jag använder som stöd är polyesterskenor som kallas rigilene. De är mycket billigare än att köpa riktiga korsettfjädrar, men det ger inte heller lika bra stadga. Men det duger till mig som fortfarande hållet på att lära mig att sy korsetter.

/Josefin

2009-05-12 @ 22:36:26
URL: http://josefindesign.blogg.se/

Kommentera/Fråga här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar/Fråga:

Trackback