Nya tyger

Åkte in till Umeå igår för att köpa lite tyg. Har levt på rester nu hela våren och sommaren så det var skönt att känna lite textiler på fingerspetsarna inne på Olssons tyger igen. Fick med mig hem sex olika tyger och lite planer i huvudet.

Ett denimliknande trikåtyg som ska bli ett par byxor. Var länge sedan jag sydde i stretch nu så det ska bli kul.
Ett baddräktstyg som ska bli en... baddräkt, men en lite annorlunda en.
Två bomullsstuvbitar som kanske blir någon rolig kjol eller korsett.
Ett plommonlila tyg som ska bli en klänning.
Och ett lilamönstrat tyg som jag ännu inte har bestämt vad jag ska göra med.


Randig klänning igen

I början av november förra året sydde jag en randig klänning som aldrig färdigställdes. Däremot visade jag bilder på den här på bloggen där den var ihopnålad, dessa kan du se HÄR.  Anledningen till att den inte färdigställdes var att jag inte gillade hur klänningen blev och därför inte såg någon anledning att göra den färdig.

Nu letade jag upp klänningen i mina gömmor igen och såg den på ett annat vis, nu kanske jag gillade den, och sen var det inte så mycket kvar heller så det skulle gå fort att färdigställa den.  

Så jag satte mig vid symaskinen och fållade upp klänningen och sydde jag fast axelbandet. Sen sydde jag dit en dragkedja som egentligen inte alls passade till klänningen, men som blev lite häftig ändå. Jag hande ingen annan dragkedja hemma.80-tals klänning

Har snart varit klar med denna klänning i tre veckor men inte lyckats lägga upp den på bloggen. Har varit på lite semester, en fjällvandring och en tripp ut till stugan, och dit fick inte datorn följa med.

Klänningen har i alla fall samma tyg som min 80-tals tröja och har samma öppna rygg som midsommarklänningen. Framtill gjorde jag livet mindre v-ringat än på midsommarklänningen och midjebandet blev svart för att bryta av mot de annars så mönsterstarka tyget.

Kjoldelen gjorde jag figursydd med insnitt både fram och bak, kjoldelen har även synliga fickor framtill. Klänningen är fodrad med samma svarta tyg som finns i midjebandet.

Är rätt så nöjd med klänningen och jag har använt den en gång. Fick då en lustig kommentar från en kille i 25-års åldern om att när han var liten hade han haft en träningsoverall i samma mönster som min klänning.  
RSS 2.0