Limpenna

Var på symässan i Älvsjö för någon månad sedan och köpte lite småsaker till syrummet. Bland annat hittade jag en penna, Sewline, som är en tyglimpenna som verkade så himla bra men jag visste inte vad jag skulle använda den till. Tiden gick och penna förblev oanvänd och jag funderade och funderade vad jag skulle ha den till. Kanske kan använda den på något ställe som är besvärligt att nåla på tänkte jag, man limmar ihop det först och syr sen. Klistret är nämligen sånt att man kan dra upp och sätta tillbaka några gånger utan att det blir så kletigt, ungefär som postit-lappar.

Men jag kom på väldens idé, använd pennan då du ska sy applikationer, då slipper man använda vliesofix och strykjärn och grejer, bara dutta lite lim och tryck fast.

Så när jag sydde min Ko-ompis använde jag limmet när jag sydde på de svarta fläckarna på kossan. Jag duttade på limmet ute i kanten på lapparna, tryckte fast dem på kossan och sicksackade ihop. Superenkelt.

Någon som vet andra användingsområden för limpennan?


Ko-ompis

Blev faster tidigare i vår till en lite Lucas och tänkte att jag skulle sy något roligt till honom. Så jag gjorde om mitt gamla älgmönster till ett komönster, Lucas har nämligen ett "bondgårdsrum" så det skulle passa bra ihop.

Älgen blev riktigt bra tycker jag, den är sydd i velour och är mjuk och skön att hålla i. De påsydda svarta fläckarna gjorde det där lilla extra också.
 


Rosa linne

Ytterligare ett plagg jag sytt under våren men som inte bloggats om. Ett rosa halternecklinne med veck mitt fram. 
Detta är ett av de mest avancerade plagg jag har sytt trots att det ser väldigt enkelt ut. Men att sy ett tight linne trots en massa veck och dessutom få en fin form på överkanten var inte det enklaste, plus att det var lite klurigt att lägga vecken i detta slippriga tyg. Men efter x antal timmars veckande så blev det riktigt bra. På några ställen ser inte vecken exakt lika ut på båda sidorna, men det är nog bara jag som märker eftersom jag har haft näsan nere vid tyget så länge. Och sen alla ni som läser förstoss eftersom jag skrev ut det....


Close up på vekningen.

RSS 2.0