Fotbollströja

Det har blivit mycket bebissytt nu ett tag. Denna tröja är dock inte åt min brorson utan åt en f.d lagkompis lilla pojke. Eftersom han är/ska bli en hängiven SIK-supporter så sydde jag en tröja till honom som han kan ha när han går på våra matcher. Dessutom fick han samma tröjnummer som mamma.
Sy hörn med kantband

När jag gjorde barbapappaquilten bråkade jag lite med hörnen när jag skulle bandkanta den. För det första visste jag inte alls hur man skulle göra i hörnen och för att lära mig såg jag en mängd olika klipp på youtube.

Det jag kom fram till förutom att lära mig bandkanta hörn, vilket för övrigt är väldigt enkelt, var att det inte fanns någon kort instruktion över hur man gör. Jag hittade bara 10min klipp där allt gick för lååååångsamt. Eftersom jag blir tokig på allt som inte är tidseffektivt gjorde jag ett eget klipp och la upp på youtube över hur man syr dessa hörn.

Vill man dock ha längre ingående klipp kan man söka på "mitered corners", det finns hur mycket som helst att titta igenom. Barbapappa qulit

Var på min brorsons dop i helgen. I doppressent gav jag en babyquilt som jag sytt tidigare i veckan.

Jag är på god väg att bli den där knasiga fastern som bara ger stickiga koftor, strumpor och hemma sydda grejer, blir man poppis då eller?

Quilten är 90x90cm, är bandkantad med samma tyg som blocken och har fleece på baksidan.


RSS 2.0