Årsresumé 2010

Traditioner är ju till för att fortsätta så här kommer min årsresumé för 2010 månad för månad!

2008 års resumé kan du läsa HÄR.
2009 års resumé kan du läsa HÄR.


Året 2010 går nog till historien som året då jag inte sydde så mycket, istället stort fokus på jobbet och idrotten som jag håller på med. Men lite har det blivit och i januari blev det en hundjacka till min systers hund Stanley och en doredoad hängselkjol till mig själv.


Efter OS hysterin stod ju en OS-mössa högt på önskelistan för många och mönster på olika mössor flödade på internet. Jag gjorde min egen mössa och så här snygg blev den.


2010 blev något av förvaringarnas år, då jag sydde diverse väskor och liknande. I mars sydde jag en kuvertväska i svart sammet och chockrosa foder.


I april sydde jag årets första plagg och det blev en quiltkjol av restbitar som låg hemma och skräpade. Sydde ihop småbitar av tre olika färger och tillslut blev det en knälång kjol med efterveck och självklart en klassisk rosett.


Ytterligare en väska blev det i maj och denna väska är jag extra stolt över. Jag tycker att den är så snygg och speciell. Men efter att jag sytt denna klart fick jag en massa nya idéer på en väska som bara väntar på att bli förverkligade, men än har det inte hänt.

Det blev även en vanlig kjol som man kan lära sig att sy själv genom en internetkurs som jag har gjort. Min kurs hittar du HÄR.

År 2010 blev även "veckets" år med hela 7 projekt med veckade delar, och då allra helst motveck.
I Juni sydde jag två motvecksprojekt. En midsommarklänning som jag blev riktigt nöjd med och en gardinkjol som jag också blev nöjd med.


På sommaren brukar jag sy mycket klänningar och så blev det även denna sommar. 80-tals klänningen blev en favorit med det härliga mönstret, de stora fickorna och den öppna ryggen baktill.

Gjorde även färdigt den randiga klänningen som jag började på förra året men som inte blev klar. Den är fortfarande inte använd och jag har inte bestämt mig om jag gillar den eller inte.


I augusti sydde jag ett par haremsbyxor från ett mönster ur Burda, fast omgjort som vanligt då jag har svårt att hålla mig till ett färdigt mönster.


I september sydde jag årets baddräkt, aningen sent till sommarbadandet, men speciell blev den i alla fall.


Under nästan hela spetember, oktober och november sydde jag inte någonting. Jag mådde inte så bra, var sjukskriven från jobbet och kom mig inte för att göra så mycket över huvud taget.

I slutet av november kom jag igång lite igen då jag hittade några lättsydda mönster på internet som jag härmade, några tamponpurse och en penselförvaring.


I december åkte jag tilbaka till 50-talet och sydde en blommig klänning med puffärmar och puffig kjol. Det blev även en garderobsförvaring, en chokladkalender och en pepparkaksborg.

2010 går mot sitt slut och vi går in i ett nytt år, 2011. På många sätt önskar jag att detta blir ett bättre år än 2010, då jag får mer tid över till att sy, tänka kreativt, utmana mig själv, pröva nya saker men samtidigt bara kunna slappna av och ta det lungt.

Under hela 2010 sydde jag endast 10 st plagg till skillnad från 2009 då det blev hela 25 plagg. Vilket plagg blev din favorit?

Gott nytt år!!!

 /Josefin


Kommentarer
Postat av: Lisa Amanius

Härligt med en summering. Gott Nytt År1

2010-12-31 @ 18:22:58
URL: http://http://amaniusdesign.blogspot.com/
Postat av: Mathilda Fagergren

Vad använde du för söm till baddräkten? :D

& så till trosor, vad ska man använda då?

tre-steg-sicksack?

2011-01-02 @ 12:42:58
URL: http://starsinspace.blogg.se/
Postat av: Josefin

Svar till Mathilda Fagergren:

Jag använde vanlig sicksack till baddräkten, men trestegssicksack är egentligen bättre. Det är bara det att den är så fruktansvärt jobbig att sprätta om det skulle bli fel någonstans så jag valde vanlig istället. Samma sak gäller nog för trosor men det har jag aldrig provat att sy.

/Josefin

2011-01-03 @ 15:11:49
URL: http://josefindesign.blogg.se/
Postat av: Josephine

Åh jag blev förälskad i den gröna klänningen (ryggen yes yes!), du känner inte för att dela med dig av mönstret? :)

2011-03-14 @ 11:26:08
URL: http://riebiej.blogspot.com

Kommentera/Fråga här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar/Fråga:

Trackback