Gråärmsklänning

Min Lördagseftermiddag
Jag är precis klar med fållen och ska bara sy i dragkedjan i sidan på livet så är klänningen färdig. Om en timme ska en kompis hämta upp mig och vi ska göra ordning oss för senare under kvällen gå på galej. Självklart hade jag tänkt inviga klänningen jag höll på att sy och var inte speciellt stressad då det var gott om tid för att sy i en dragkedja.

Jag öppnar och stänger dragkedja några gånger för att se att den fungerar ordentligt sen nålar jag fast den ena sidan i livet. Att sy fast den sidan går bra och jag provar åter igen att dra löparan upp och ner för att se om den fungerar ok. Jag nålar fast den andra sidan och syr även fast den utan problem och tänker "- Vad skönt att klänningen är klar." Det är då all skit börjar...

Helt plötsligt har dragkedjan gett upp och löparen går inte att röra. Jag kollar om den fastnat i tyget, jag kollar om jag sytt för nära spiralerna och jag sprättar upp runt löparen för att se om den då går att dra upp men ingenting fungerar. Det är bara att sprätta bort hela dragkedjan och slänga den i papperskorgen.

Till saken hör den att det inte är första gången det händer, inte andra, inte tredje utan det är fjärde gången det händer sen i somras och det gör mig så himla arg. Det går att köpa dragkedjor på ett ställe i denna stad och dom suger verkligen. Ilskan kokar fram och tårarna börjar rinna när det ringer på dörren och det är dags att fara iväg och där står jag utan klänning med rödgråtna ögon. Vilken bra start på kvällen...

Det löste sig i alla fall till slut då jag för hand sydde klart klänningen på plats, det var lite lurigt närmast armhålet bara. Men nu går den varken att komma i eller ur.

Kvällen blev i alla fall underbar. 


Gråärmsklänningen
Ja, men om vi återgår till klänningen så är livet och ärmen taget ur nyaste numret av Burda med ett antal modifikationer då mönsterdelarna inte riktigt passade ihop. Mönstret kapade jag i midjan och gjorde en kjoldel som är utklippt på skrådden för att få ett finare fall.

Jag är faktiskt riktigt nöjd med modellen och den känns som "jag".


Randig klänning

Efter att inte ha sytt på så länge kände jag att det var dags att börja dra i trådarna igen. Ett enkelt snabbsytt projekt skulle det bli av något tyg som jag redan hade hemma i lådan. Eftersom jag inte har någon provdocka så började jag med att svepa in mig i tyget och på olika sätt "posa" framför spegeln. Tillslut valde jag att sy en klänning av ett "trekantsliv" med midjeband och figursydd kjoldel.

Egentligen skulle jag velat ha en helcirkelkjol till denna överdel men jag hade så lite tyg så det enda som skulle räcka var att sy någt tight. Synd tycker jag.

Överdelen som i stort sett är helt tringulär har fått ett axelband av flätade tygrester som blev riktigt dekorativt tycker jag. Det är även veck i sidsömmen i överdelen för att forma tyget efter kroppen.

Klänningen är helfodrad och kan vändas ut och in och användas så, den är då helvit.


Klänningen bak och framifrån

En fläta som axelband med även som dekorativ effekt


Veck i sidan av livet för att forma tyget efter kroppen

Klänningen är ganska roligt i sig men jag gillar den inte riktigt och därför kommer jag inte att färdigställa den. Det som saknas är dragkedja i sidan (på bilderna är den nålad) och en fåll nertill.


RSS 2.0