I´m back!!

Klänningen hänger fortfarande helt orörd efter bråket jag hade med den för någon vecka sen. I och med problemen med klännigen så tappade jag helt sylusten, men lite pyssel har jag ändå hunnit med.

En fruktansvärt ful virkad toffla. Egentligen från ett mönster i bebisstorlek men jag tänkte att jag kunde ändra på det och göra en vuxentoffla. Glöm det, det kunde jag inte... Och ännu en gång så blev det bara en toffel... 
 


Sen blev det ett bokomslag till min almanacka. Sydde på en vårig tulpanbukett som piggar upp varje gång man öppnar den och tittar på de fullspäckade veckorna.


Sist och minst sydde jag en liten necessär.

Till yttertyget provade jag en ny teknik (för mig) som gör att tyget blir lite hårigt. För att få denna effekt lägger man ihop fyra lager vävt tyg och syr diagonala pressarfotsbreda raksömmar över hela tygstycket. Sedan skär man upp tyget mitt i mellan sömmarna genom tre tyglager och ruggar ytan. 

Ganska tidskrävande men det blev ett roligt resultat tycker jag. Kanske dock passar bättre till en kudde än till necissär...

Svart klänning

Gjorde klart den svarta klänningen i eftermiddags. Och nu är jag på ett riktigt dåligt humör. Ingenting gick som jag ville, allt bara krånglade. Jag höll säkert på med bara fållen i två timmar, och inte ens nu är jag nöjd. Måste sprätta och göra om... rolig.... Sen blev inte vecken som jag ville heller. Fram blev de hyffsat bra, men bak... rena mardrömmen, måste ha mätt och räknat helt fel.... Det är så nära att klänningen hamnar i soporna nu....Idag blir det därför ingen bild med klänningen på. Men jag hoppas att ilskan snart ska gå över så att jag kan ta på mig klänningen och visa hur den blev...


Jaja, jag är i alla fall jättnöjd med ärmarna och knäppningen. Det känns som om knapphålsfobin har släppt ytterligare lite grann.

Sporky

Har gjort klart knäppningen på den svarta klänningen jag håller på att sy. Nu är det bara vecken och fållning kvar. Tyvärr blir det grymt tråkiga bilder på en svart klänning med knäppning så istället för en bild på den får ni en bild på Sporky.

Sporky är en liten velouralien som kom till jorden idag när jag hade lite tråkigt. Nu slappar han i soffan och ser på TV.


Sporky

RSS 2.0