Trasig dator

Min dåliga uppdatering beror på att min dator är trasig.
Reservdelar skickades efter idag och så fort dessa anländer kommer jag att börja blogga igen.
Har massvis med bilder att visa upp!


Ha det bra så länge
                          /Josefin

Tapetseringen

Berättade att jag skulle tapetserade om i hallen i ett tidigare inlägg. Nu är det i alla fall klart och jag är supernöjd. Det är så skönt att vi fått bort den gamla tråkiga tapeten som dessutom var helt sönderriven.

Nu blir jag så glad varje gång jag går ut i hallen och jag kan bara stå och titta på garderoberna och njuta!!!

image143

image144

image145

image146

Nu har vi också efter många om och men bestämt att vi inte ska ha några handtag/knoppar utan istället ska sätta in "skåpsnäppare". Då är det bara att trycka på dörren så öppnar den sig.
Anledningen till detta är att vi inte hittar några handtag som är snygga nog och som passar till tapeten och de vita listerna.  

Bilder på min blommiga kjol

Fodret är nu på plats och kjolen är helt färdig. Även fast den inte var riktigt klar har jag tjuvanvänt den lite innan fodret syddes fast och jag gillar den jättemycket!! Den känns så sommrig,  eller så är det väl bara det vackra vädret som gör sitt. Denna kjol är i alla fall en av de få kjolar jag har som kommer att användas.


Hur man syr en blomma

Här kommer en beskrivning på hur man syr en blomma som liknar en ros. Blomman kan fästas som en dekoration på t.ex. kläder, skor eller väskor.

 1. Börja med att bestämma hur stor blomman ska vara. Min blomma gjordes av en 70cm lång och 10cm bred tygremsa.

Med dessa mått blir blomman 5cm hög och 8cm i diameter när den är färdig. Denna storlek tycker jag blev lagom, eventuellt skulle den kunna vara lite lägre.

Vik tygremsan på mitten längs långsidan med rätsidan utåt och sy en sicksack längs kanten. Runda av kortsidorna.

2. Sy en rynksöm  0.5 cm från den sicksackade kanten och fäst i ena änden. Rynka nu remsan. Fördela rynkorna så att den ena sidan blir mer rynkad än den andra. (En rynksöm syr man genom att ställa in raksömmen på de längsta stygnen på symaskinen och sy. För att rynka tyget drar man i undertråden då sömmen är färdigsydd)
 
3.
 Börja nu att rulla ihop remsan. Den mindre rynkade sidan är den som ska börja rullas. Prova att rulla ihop blomman några gånger så att man vet hur man ska göra för att det ska bli fint. När du är nöjd med resultatet tar du nål och tråd och sätter några stygn här och där samtidigt som du rullar ihop blomman.  

4. För att få baksidan på blomman finare klipper man en rund tygbit som passar blommans undersida plus sömsmån, 1cm.

5. Vik in sömsmånen och tråckla några stygn så att sömsmånen hålls nere. Detta behöver inte alls bli fint då dessa stygn kommer att tas bort när blomman är klar. Eventuellt kan man pressa ner sömsmånen med strykjärn istället.

6. Lägg den runda tygbiten över blommans baksida med avigsidan ner. Sy fast rundeln med nål och tråd. Ta bort tråckelstygnen. 

FÄRDIG!!! 


RSS 2.0