På gång; väldigt konstig kjol

Ibland undrar man vad man gör egentligen. Nu har jag lyckats skapa en kjol som inte ser ut som någonting, den är bara heltokig. Jag tänker mig det färdiga resultatet som en blanding av en sån och en sån, fast bak och fram, och inte så slemmigt???

En sak är då säker, jag har aldrig haft så roligt när jag syr som när jag syr denna kjol!!!Själva kjolen är färdig, nu håller jag på med linningen.

På gång; Kjol

Har inte haft lust att sy på ett tag nu så det har blivit dåligt med uppdatering här. Nu har jag dock fått lite idéer som jag tänkte förverkliga så jag tänkte sätta igång på en gång. Är dessutom ledig imorgon så det passar perfekt!

Återigen ska det bli en kjol, men en lite mer arbetad kjol. Eventuellet blir det något med volager även denna gång. Har fastnat för det nu. Har en skiss i huvudet, har bara inte fått ner den på papper än....


Tyg, dragkedja och knappar till kjolen


Hittade fina matchande knappar på secondhand.

french maid-kjolen

Kjolen är färdig och jag blev även denna gång jättenöjd! Det blev en dold dragkedja mitt bak, fickor i sidsömmen, volanger i hängslena och hängslena knäpps fast med två knappar bak på kjolen.


Kostnad för kjolen
Tyg:                60 kr
Dragkedja:      22 kr
Knappar:         10 kr
Totalt:             92 kr


På gång; french maid

Jag har döpt den nu, den får heta frenchmaidkjol. Tycker att det var passande...

Har gjort klart hängseldelen till min kjol. Massa rynkningar blev det och jag är rätt så nöjd. Rynkningen är bara på framdelen av hängslena och slutar bakom axlarna, över ryggen ska hängslena vara raka och korsa varandra.Ska sy kjoldelen imorgon. Måste också köpa en dold dragkedja och två knappar att knäppa fast hängslena med bak i rumpan.


På gång; Nån slags french maid

Såg på Projekt runway (s04e08) här i veckan och kalasföll för "Kit"s klänning. Har suttit och tänkt på den där klänningen sen dess och ritat upp den framför mig i huvudet.

Försökte leta fram klänningen på internet och hittade den tillslut på youtube och kopierade lite bilder därifrån men det blev inte så bra bilder.

            

Försökte skissa lite och det blev så här:

Så det blir nog någon slags french maid, förklädes sömnad någonting för mig i helgen!

volangklänning + skiss


Försökte stå så att jag skulle se ut som skissen jag gjorde på klänningen. Blev ganska likt tycker jag!
Dock fick jag redigera fotografiet för att jag skulle bli lika smal och lång som skissen..

Volangklänning

Volangklänningen är färdig och jag är jättenöjd.

För att sy volanger krävs ganska mycket tyg, jag hade 2.5 meter och har nu inte en centimeter kvar. Som tur var fick jag tag på en billig stuvbit för 50kr så tygåtgången var inte något större problem.

Jag har en dold dragkedja i sidan för att komma i klännigen. Dragkedjan blev dock aningen för kort så jag kommer precis i klänningen. Men det är inget som märks när klänningen sitter på plats, man ser inte så graciös ut när man tar på sig den bara...
(Här finns en beskrivning hur du syr i en dold dragkedja)

Total kostnad för klännigen: 72kr

Frågan är bara... när ska jag ha denna blåsa då??
Volanger volanger!!!


Har blivit tokig i rosetter så jag sydde en till denna klänning också.
Jag sätter bara fast den med en säkerhetsnål så den är enkel att ta loss om man blir less på den.
(
Här finns en beskrivning på hur man syr en rosett)Uppdate 090720: Tyvärr har jag inte möjlighet att skicka mönster eller beskrivning på denna klänning.

På gång; volanger till klänningen

Det regnar ute, vad är då bättre än att sitte inne och sy?

Har sytt klart och ihop alla volanger till klänningen. Nu är det bara lite finputs kvar och jag tror att det kommer bli super! 
På gång: volangklänningsöverdelen

Känner igen grunden i denna bild från detta och detta inlägg.

Konstruerade ett mönster på ett axelbandslöst liv som jag verkligen gillade när jag sydde den prickiga klänningen och använde det återigen till jeansklänningen. Nu har jag fortsatt att använda samma mönsterdelar till denna klänning för jag vet ju att de passar perfekt!


Livet till volangklänningen, sitter som gjutet.

På gång; volangklänning

Av det prickiga tyget jag köpte i förrgår tänkte jag sy en volangklänning.

Satt och skissade lite och det blev en skallig modell denna gång.


Något i den stilen kanske?

Svart kjol

Den svarta enkla kjolen är nu färdig och invigd.

Kostnaden för denna skapelse blev 22kr.
På sidan av kjolen sydde jag en rosett i samma tyg som jag satte dit med en säkerhetsnål.

Nya tyger

I morse satte jag mig på bussen för att åka till storstan och inhandla tyg. Men till min stora besvikelse såg jag att det var slutrea i affären, det var rea på reapriset, så det var rätt så utplockat. Dessutom hade inga nya tyger kommit sen affären hade semesterstängt för dom hade något problem med leverantören.

Så jag hittade egentligen inget av det jag hade tänkt att köpa och det var lite tråkigt. Men lite andra tyger lyckades jag skrapa ihop så det ska nog bli något roligt av dem ändå!!! 


Det blev tre mönstrade bomullsstuvar, två dolda dragkedjor och ett svart, lite finare tyg i polyester.

På gång; svart kjol

Idag letade jag återigen i botten av min tyglåda. Jag hittade nu ett 150x60cm stort, svart bomullstyg, perfekt till en kjol. Och denna gång tänkte jag inte krångla till det utan det skulle bli en enkel modell, rak linning med dold dragkedja, rynkor och fållning.

Kan dock inte färdigställa den ikäll då jag inte har en dragkedja hemma, så imorgon blir det shopping och dragkedjesömnad. 


Den svarta kjolen, ofärdig, ostryken och skrövlig.

Gamla grådassiga shorts

Ännu ett projekt ur "ofärdigaprojektlådan" med cirka fem år på nacken som kommer hamna direkt upp på vinden utan att ens provas.

Jag försökte rädda dessa byxor, jag gjorde allt jag kunde, men misslyckades.... Passformen var dåligt, sömnaden var kass, tyget var fruktansvärt grådassigt. De var redan bortom all räddning.Jag skyller på att jag inte visste bättre för fem år sedan.... så ung... så dum.... 

Gammal klänning

Börjar bli tjatigt nu men jag har fortfarande inget tyg. Så igår dök jag långt, långt ner i ofärdiga/misslyckade projektlådan för att hitta något jag kunde sy. Det blev en ofärdig klänning som jag fiskade upp denna gång.

Ett projekt jag började med för cirka fem år sedan som sedan blev liggande, kan bero på det fruktansvärt fula tyget. Nu skulle den i alla fall färdigställas och läggas upp på vinden så att jag inte behöver se den igen.

Det som var ogjort på klänningen var fållning av nederkant, v-ringning, och ärmar. Fort gjort, men inte blev klänningen bättre för det. Så detta blir första och sista gången denna klänning provas och visas upp...Rosa kjol

Igår riktigt drog det i fingrarna i lust av att sy något. Har tusen idéer just nu, men inget tyg som vanligt. Nästa vecka hoppas jag dock kunna komma iväg till en tygbutik. I hopp om att kunna sy något litet i alla fall letade jag igenom min stuvlåda och hittade en liten tygbit efter min rosa klänning jag gjorde i vintras. 

Hmm, av en 90x90cm stor stuvbit blir det inte så mycket, men kanske en kjol tänkte jag.... och började luska på mönster. En enkel kjol med resår i midjan skulle det bli. Enkelt, ett tygstycke med en kanal i överkant för att trä i resår och en fåll i nederkant.

Men icke, jag skulle krångla till det in i minsta detalj med rynkningar och besparingar, allt för att få maximala "pluffs". Visst blev jag nöjd med "pluffset" men kjolen blev inte så enkel som jag planerat...
Men man kan säga att jag har utforskat i alla fall...


RSS 2.0