Blommig kjol

Den blommiga kjolen är sånär som klar, ska bara sy i ett foder först, men det går att använda i det vackra vårvädret redan nu.  

Kjolen blev helt underbar. Aningen crazy bara, men det gillar jag. Kjolen har hög midja med dold dragkedja i sidan och stora fickor i sidsömmen som står ut. 

image139

Fler bilder när kjolen sitter på kommer då den är helt färdig.

På gång: linningen till den blommiga kjolen

Har hunnit sy lite grann i helgen i alla fall. Linningen till kjolen är färdigsydd och resten av delarna är utklippta och overlockade. Hoppas jag får någon tid över i veckan att sy klart den.

image139
Linningen är fodrad och färdig.

image140
Dold dragkedja i sidan ser bara ut som en vanlig söm.

image141
Detta ska bli någonting hoppas jag...

På gång: tapetsering

Vi har länge tänkt tapetsera om garderobsdörrarna i hallen. Vi har haft en strukturtapet på dörrarna som vår katt har gillat att klösa på så de såg inte så fina ut längre. Så igår bestämde vi oss äntligen för att fara och titta på tapeter och vi hittade faktiskt en som vi båda blev förtjusta i, tapeten Tulip. 

image135
Tapeten "Tulip" (Atmosfär III) från Duro 

Idag har jag rivit ner vår gamla strukturtapet och slipat kanterna på dörrarna. Sedan ska det målas och spacklas lite innan tapeten kan sättas upp. Tapeten skulle komma på onsdag så troligtvis blir första Maj-ledigheten en tapetseringshelg. JIPPI!!!!
image133
image132
Vår hall när strukturtapeten från garderobsdörrarna är nedriven. Tre garderober med överskåp, vita lister och en ljus beige tapet på väggarna.
image134
En skymt av det understa lagret tapet på dörren. Troligtvis blir det nya hantag/knoppar till dörrarna med.

På gång: blommig kjol

Nu ska det äntligen bli av! Köpte ett blommigt tyg innan jul och nu har jag äntligen bestämt att det ska bli en kjol utav det.

Har redan införskaffat en dold dragkedja och jag har mönstret i skallen så till helgen blir det nog till att sätta saxen i tyget och sy ihop alla delar till något som förhoppningsvis ska likna en kjol!

image131

kjol med hög midja

Lovade lite bättre bilder på kjolen och här kommer dessa:

image130

Kjolen är sydd  med hög midja, dold dragkedja i sidan, påsydda fickor på framsidan och rynkad nederkant med bred kantremsa.

Kjol med hög midja


Började för ungefär ett år sedan sy en klänning av ett grått ganska tråkigt tyg. Projektet blev inte så långvarit utan det hamnade istället i lådan för ofärdiga projekt. För några helger sedan tittade jag igenom lådan, tog upp den påbörjade klänningen och satte saxen i den på en gång. Nu skulle det tråkiga tyget bli en kjol.

Efter att jag sytt klart linningen och kjoldelen, jag hade bara fållningen kvar, var kjolen på väg att hamna i lådan för ofärdiga projekt igen, för fy så tråkig den såg ut... En vanlig vippig kjol med hög midja i grått fult tyg hade det blivit. Kjolen låg därefter i ungefär två veckor utan att fållas och jag funderade hur jag skulle göra.

Igår fick jag äntligen tummen ur och satte mig och gjorde om kjolen. Jag rynkade den längst ner och sydde dit en bred remsa som kantavslutning. Sen sydde jag även på snedställda fickor, allt för att den inte ska se så "fin" ut.

Blev riktigt nöjd med själva modellen men det gråa tråkiga tyget är svårt att göra något åt. Syr den kanske i något blommig tyg senare...


image131

Är ensam hemma och har tagit bilden själv i spegeln. Spegeln är inte putsad på ett tag så därför blev det en massa prickar på bilden. När min mästerfotograf till sambo kommer hem blir det nog nya bilder.


röda rosetter

Köpte ett par röda byxor som var på tok för långa här om dagen. Byxor går så snabbt att fålla så det brukar inte vara några problem. 

Byxorna var 10cm för långa så jag fick ett litet tygstycke över när jag klippt av dem och funderade vad jag kunde göra utav det. Tänkte att det kunde vara roligt att ha en assocear men exakt samma färg som byxorna.

Efter lite funderande sydde jag två rosetter att sätta på skorna eftersom jag fortfarande är inne i en "gulligullperiod".

Beskrivning hur man syr en rosett finns HÄR
image128
nära
image127
närmare
image126
närmast

RSS 2.0