Familjeporträtt

Under hösten 2012 provade jag mig fram i lite olika sömnadstekniker. Och för att det inte bara skulle bli något som jag testade och sen la på hög så slutade de flesta experiment som bonader som jag gav bort.
Detta är en bild jag ritat av min bror, hans fru och barn. Det är egentligen två fotagraferade bilder som jag klippt ihop. Bilden lades sedan in i photoshop där jag lekte lite med olika filter och färgsättningar för att få till det. Jag ritade av bilden från dataskärmen ner på ett A2 papper och sedan kopierade jag av bilden på vliesofix.
 
Vliesofix är ett tunt papper med klister på som man kan stryka fast på tyg. När pappret är faststryket på tyget dras det bort, då finns det klister kvar på tyget och det kan strykas fast på ett annat tyg.
 
Jag strök fast vliesofixet på ett svart tyg och klippte ut alla delar som inte skulle vara svarta. Sedan strök jag fast det svarta tyget ovanpå det vita tyget.
Jag lade även in lite rött och grönt i bilden för att få lite mer liv i den. 
 
När alla delar var på plats sydde jag runt dem med en smal, tät sicksack.
För att färdigställa bonaden klippte jag ut en baksida, la in ett mellanlägg och sedan bandkantade jag ihop allting.
Den blev häftig om man ser den på håll och kisar lite.

Röd julbonad

Det skulle komma att bli en julbonad till innan julen nalkades. Den här gången en röd variant som jag gav till min mamma. Den är sydd på precis samma sätt som den gröna bonaden.
Allt är sytt på min egna vanliga symaskin förrutom guldtrådarna som är handsydda.
 
 
 
 Bonaden är ungefär 45cm bred och 60cm hög.
 

grisvän

Sydde en gris till en tvååring i julklapp. I födelsepresent fick han en ko av mig och kon ville gärna ha en kompis så nu fick det bli en gris.
 
Grisen är sydd av samma grundmönster som kon men det är ändå en del som skiljer. Jag gjorde om nosen så att den skulle bli mer likt ett tryne och jag gjorde om händerna och fötterna så att det skulle likna klövar. Det gjorde jag eftersom jag hade så lite svart velour kvar så det skulle inte räcka till riktiga händer och fötter. Men jag tycker att det blev bra.
 
 
 
 
Knorren gör man genom att trä ett resårband genom svansen och spänna åt. Enkelt. 
 
Bästa vänner, Grisvän och Ko-kompis firar jul.

Grön julbonad

Min pappa fyllde 60år tidigare i höst så jag sydde en julbonad till honom i present. En applikation av när de tre vise männen kommer till jesusbarnet. Jag har ritat mönstret själv men fått inspiration av en bild jag sett på nätet som jag tyvärr inte hittar nu.
Jag har klippt ut de svarta tyget efter mönstret jag ritat och strykit på vliesofix. Sen strök jag fast mönstret på det gröna grundtyget och sydde fast det med en tät smal sicksack
Stjärnan och strålarna av guldtråd är handsydda.
Palmerna och de tre vise männen är "frihands lite crazy quiltade" med symaskin.
 
Bonaden är kantbandad och har en fleecefyllning för att bli lite fluffigare.
 
 

RSS 2.0