Svar på frågor + frågestund

Har på senaste tiden varit väldigt dålig på att svara på kommentarer så nu skriver jag ihop ett inlägg istället med svar på några frågor som kommit upp i februari och mars.

Har ni ytterligare frågor om allt möjligt, vem jag är, hur man syr, hur man gör mönster osv så kommentera detta inlägg så ska jag svara på dem senare.

Här kommer några svar i alla fall:

Det här med att göra en smock, ska man sy en rad åt vänster och sen en rad åt höger eller?
Skrev i ihop en tutorial om hur man syr smock, den hittar du HÄR
När jag sydde smock sydde jag först en rad åt vänster, sen hoppade jag bara ner ett snäpp vände runt tyget och sydde tillbaka åt höger utan att fästa några trådar mellan. Det tyckte jag var lättare än att fästa (knyta ihop trådarna) mellan varje rad

Hur rynkar man ett tyg? Du kan väl göra en beskrivning om det?
Jag har gjort en beskrivning på hur man rynkar tyg, den hittar du HÄR

Använder du en provdocka när du syr dina kläder?
Nej jag använder ingen provdocka, men jag skulle hemskt gärna villja ha en. Men jag har ännu inte hittat den perfekta dockan för mig. Jag vill inte ha en inställbar docka för de verkar vara så rappliga.
Jag provar alla mina kläder på mig själv framför spegeln och nålar oftast både i mig själv och i tyget.

Du har inte tänkt lägga ut en tutorial på hur du gjorde hundtäcket?
Många har efterfrågat en tutorial på hundtäcket och jag vet inte hur jag ska göra. Kanske, kanske inte.

Jag undrar om du kan sy upp på beställning typ?
Jag syr för tillfället inte på beställning. Dels på grund utav att provningar blir omöjligt om ni bor i en annan sida av landet och dels på grund av tidsbrist. Jag har ett heltidsjobb plus att jag håller på med en idrott som tar upp väldigt mycket tid varje kväll.

Min fråga nu: jag har fått överta en trasig overlockmaskin (japansk Juki BL3) med bara tre spolar. En symaskinsfirma sa att man måste ha fyra för annars blir inte sömmen fäst tillräckligt. Är det idé att laga upp en sådan trespolig overlock för 750 kr?
Har ingen kunskap om detta ämne över huvud taget.

Tänkte kolla med dig om du har något tips på hur man kan få tag på en "hög" med "oupptäckta" designers? Finns det ngt blogg, forum, site, medlemsklubb?
Detta vet jag inte heller något om.

Kan du lägga ut en beskrivning på hur du gjorde guldklänningen?
Jag kommer inte att lägga ut en beskrivning på hur man gör guldklänningen eller någon annan klänning jag har gjort. Dels på grund av att jag inte har något mönster till dem, jag gör bara uträkningar och sen klipper jag i tyget. Sen om jag skulle ha mönster skulle ju dessa ta för stor plats för att läggas ut på nätet.

Jag blev väldigt inspirerad av dina verk =) Speciellt klänningarna. Vart hittar man mönster om man vill prova själv?
Jag gör alla mina mönster och designer själv så dessa går inte att hitta någonstans. Vill du lära dig lite mer om hur man gör mönster så finns en bra bok om detta beskriven HÄR.Skriv gärna fler frågor!


Kommentarer
Postat av: Pauline

Det skulle varit jätte roligt om du hade kunnat uppdatera lite mera, givetvis om det finns tid för det :) Jag är jätte intresserad av att sy, dock har jag lagt det lite på hyllan just nu.Ha en bra dag! Kram

2010-03-20 @ 12:43:27
URL: http://pupsie.webblogg.se/
Postat av: anna

vilka dryga svar, folk undrar ju bara. och det gör dom eftersom du själv skrivit : skriv gärna mer frågor! (eller liknande..)

2010-04-02 @ 11:07:20
Postat av: Sofia

Bra svar, jag använder en provdocka när jag syr mina kläder. Jag ville ha den perfekta så jag gjorde en själv med silvertejp.http://soofiiass.blogg.se/2010/march/provdocka-1.htmlhttp://www.threadsmagazine.com/item/3631/duct-tape-dress-form-2/page/2

2010-05-01 @ 15:32:22
URL: http://soofiiass.blogg.se/
Postat av: josefine

Ojojoj vad din blogg har hjälpt mig mycket måste jag säga :)

2010-06-22 @ 22:59:20
URL: http://emma-josefine.devote.se
Postat av: Johanna

Du är väldigt duktig på att sy må jag säga. Själv försöker jag så gott jag kan men jag ger ofta upp så fort nåt blir fel, jag har inte bra tålamod men älskar att sy! Bra att du svarar :)

2010-07-18 @ 19:44:55
URL: http://baralillaj.blogg.se/
Postat av: Johanna

Du är väldigt duktig på att sy må jag säga. Själv försöker jag så gott jag kan men jag ger ofta upp så fort nåt blir fel, jag har inte bra tålamod men älskar att sy! Bra att du svarar :)

2010-07-18 @ 19:44:56
URL: http://baralillaj.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag har gått igenom din kurs SY EN KJOL som var jättebra. Jag vill snart gå nästa kurs. Kommer det fler? Du är verkligen pedagogisk när du förklarar.

2010-08-24 @ 15:30:38
Postat av: lena baaz

Tar du emot ändringar . Gäller i så fall en ny balklänning

2015-04-30 @ 08:37:41

Kommentera/Fråga här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar/Fråga:

Trackback