Virkad jacka


Under våren 2007 ägnade jag större delen av mitt liv till att virka en jacka. Jag såg mönstret i en tidning och föll för det direkt. I beskrivningen till jackan stod det att mönstret inte är för nybörjare men värt vartenda dugg för den som ger sig i kast med det. I och med detta påstående sjönk mitt självförtroende till havets botten och jag gav upp tankarna på jackan. Men för varje gång jag öppnade tidningen och tittade på jackan så blev jag mer och mer sugen på att försöka och tillslut kunde jag inte hålla mig längre. Jackan var bara tvungen att bli min. 

Jag köpte till en början ett nystan för att göra en provlapp så att virkfastheten stämde och för att se om jag klarade av att virka mönstret. Men vips sa det och så hade jag virkat upp nystanet samma dag. Jag köpte ytterligare 18 nystan och satte igång. Trots att jag inte är någon storvirkare klarade jag mönstret relativt smärtfritt och behövde inte riva upp mer än ett tiotal varv totalt. 

Denna jacka var dock en riktig tålamodsprövare och ska sanningen fram så satt jag nog flera timmar varje kväll i flera veckor plus att jag satt hela dagarna en vecka under påsken. Men tillslut blev jag klar och det går knappt att beskriva känslan. Ett stort lyckorus bubblade inom mig samtidigt som en känsla av tomhet infann sig då någonting som man jobbat med så länge plötsligt tog slut.

Men när jag nu tittar på den och provar den framför spegeln så står jag bara där med ett stort leende och ropar högt för mig själv: TITTA VAD JAG GJORT!!! 

image17Mönstret till jackan är taget ur Kreativa Kvinnor 2007/3

Jackan är virkad i dubbelt bomullsgarn.

Jackan stängs med en dragkedja och i den sex cm höga ståkragen finns en stor knapp, samma knappar finns i ärmkanten och i jackans nederkant. 

Mönster till strukturen:

Lägg upp luftmaskor
v1: fm varvet ut
v2: varannan fm, varannan st (stolpen stickas i maskan ett varv längre ned än vanligt)

V3: upprepa från v1
Mönstret är enkelt och det blir en jättesnygg struktur, som små fyrkanter.


Kommentarer
Postat av: petronella

Imponerande! Sicken tur att du att vågade. Den blev ju kanon.

2007-11-07 @ 09:07:36
URL: http://petronellass.blogg.se
Postat av: Mia

Jackan var jättesnygg men vilket nummer av Kreativa kvinnor är den ifrån? Jag har trean men kan inte hitta beskrivningen där.

2007-12-03 @ 15:21:18
URL: http://pysselmia.blogg.se
Postat av: Josefin

Mia, jag sitter med beskrivningen framför mig nu och den finns i Kreativa Kvinnor nr 3 2007. På sidan 31 är en stor bild av jackan och på sidan 71 är beskrivningen. Är du säker att du tittade i rätt tidning??? Eller är vi helt ute och cyklar??

2007-12-03 @ 17:24:02
URL: http://josefindesign.blogg.se

Kommentera/Fråga här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar/Fråga:

Trackback